De kerk als veldhospitaal, crisis en hernieuwing van geloof - Tomás Hàlik

Op uitnodiging van DEZINNEN is prof. dr. Fr. Tomás Hàlik van 4 t/m 6 maart in Nederland. Hij geeft op 4 maart een lezing in onze kerk. Aanmelding kan via .  Kosten €10,-. Aanvang 20 uur.
Halík  wordt  gezien  als  één  van  de  meest  invloedrijke theologen van deze tijd; hij is hoogleraar Filosofie en Sociologie aan de Karelsuniversiteit van Praag. Hij is in ons land vooral bekend door zijn boek Geduld  met  God dat  in  diverse  talen  is  vertaald  en  internationaal goed  werd ontvangen.
Tomáš Halík is als één van de weinige hedendaagse schrijvers in staat een brug te slaan  tussen  geloof  en  scepsis,  tussen  christelijke zingeving  en  atheïstische levensoriëntatie. Zijn lezing op 4 maart is gebaseerd op zijn boek Raak de wonden aan over niet zien en toch geloven dat in 2018 in het Nederlands verscheen.